Luonnonkosmetiikka esittelyssä

Herttalasta löytyy monipuolinen valikoima luonnonkosmetiikkaa, kaksi ammattitason tuotesarjaa Ekopharma sekä ZAO make up ja lisäksi Saaren Taika. Olen työskennellyt aikaisemmin 10 vuotta kauneudenhoitoalalla ja luonnonkosmetiikka sekä tarkoin valitut palvelut siirtyivät mukanani uudelle työuralle Herttalaan. Tämä oivallus on ollut myös yksi parhaista, sillä ammattitason kosmetiikka yhdistettynä matalan kynnyksen myymäläympäristöön on ollut todella suosittu yhdistelmä. Kauneudenhoitoalasta yleisesti poiketen olen keskittynyt ensisijaisesti tuotteiden myyntiin ja palvelut tulevat pienimuotoisesti rinnalla. Käytännössä tämä tarkoittaa laajaa tuotevalikoimaa ja tuotteet on helposti asiakkaan saatavilla myymälässä sekä verkkokaupassa ja lisäksi järjestän mielenkiintoisia luentoja sekä workshopeja luonnonkosmetiikan ympärille.

Olen itse herkistynyt kemikaaleille ja nykyään arjessani mukana kulkee monikemikaaliyliherkkyys. Tästä syystä olen itse siirtynyt luonnonkosmetiikkaan, vältän perinteisiä pesuaineita ja voimakkaita tuoksuja. Karsimalla turhat kemikaalit huomasin, että voin itse paremmin, lapseni on välttynyt monelta turhalta kemikaalilta automaattisesti ja lisäksi valintani tukee myös luontoa. Siirtymävaihe synteettisestä kosmetiikasta luonnollisempaan  voi tuntua hankalalta ja joskus ärsyttävältäkin, koska luonnonkosmetiikka maksaa usein enemmän ja itselle sopivien tuotteiden löytämiseen voi mennä hetki. Pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna monet kuitenkin huomaavat, että rahaa säästyy koska tuotteet ovat riittoisampia ja tällöin ostoväli on pidempi. Ja ammattitason kosmetiikkasarjan etuna on kauneudenhoitoalan ammattilaisen apu tuotevalinnassa, joten suurempi todennäköisyys löytää nopeasti itselle uudet lempituotteet.

 

Ekopharmaan tutustuin itse ensimmäisen kerran vuonna 2015, kotimaisuus sekä hyvin siedetyt  ja tehokkaat raaka-aineet tekivät minuun vaikutuksen jo silloin ja valinta kauneudenhoito-sarjaksi Herttalaan oli helppoa. Ekopharma on saanut alkunsa perustaja Anni Linnavirran omista ihon ja hiuspohjan ongelmista ja tämä sai minut vakuuttumaan, eikö jokainen halua kehittää omaan tarpeeseen aidosti parhaan mahdollisen tuotteen? Ukon niin! Ekopharma on siis kotimaista luonnonkosmetiikkaa, joka valmistetaan Helsingissä. Tuotteet sisältävät kotimaisten marjojen ravinteita, siemenöljyjä sekä marja- ja kasviuutteita. Monipuolinen tuotevalikoima pitää sisällään sopivat tuotteet ihon ja hiuspohjan ongelmatilanteisiin, miellyttävät ylläpitävät tuotteet jokapäiväiseen käyttöön sekä hoitotuotteet perheen pikkuväelle.

Ekopharman lisäksi Herttalasta löytyy ZAO Make up, josta löytyy kaikki tarpeellinen kauniin meikin luomiseen. ZAOn kohdalla ei valitettavasti pystytä hehkuttamaan kotimaisuutta, laatu ennenkaikkea ja tuotteiden käyttömukavuus on kuitenkin ensisijaisen tärkeää, joten kotimaisuudesta piti tinkiä. ZAO on lanseerattu Ranskassa 2012 ja tuotekehitys tapahtuu Italiassa.  Meikkien kohdalla on hyvä ajatella, että niitä pidämme iholla usein melkein jopa puolet vuorokaudesta, joten laatuun kannattaa panostaa. ZAOn meikeillä pystyy moitteettomasti luomaan luonnollisen arkimeikin, kestävän juhlameikin ja tuotteet sopii myös herkkäihoisille niiden hoitavien ainesosien ansiosta. Raaka-aineet ovat 100% luonnollisia ja suurin osa tuotteista on pakattu täyttöpakkauksiin eli tuotteen loputtua voit ostaa täydennystä alkuperäiseen rasiaan hieman edullisempaan hintaan, tämä on hienoa! ZAO käyttää pakkauksissa bambua ja tuotteiden ulkoasu on superkaunis, mukava bonus toiminnallisuuden lisäksi. Itse kemikaaliyliherkkänä olen pystynyt käyttämään tuotteita hyvin ja yleisesti ottaen nämä ovat hyvin siedettyjä, joten loistava valinta esimerkiksi nuorelle, juuri meikkaamaan aloittelevalle sekä herkkäihoiselle.

Toivon kovasti, että luonnonkosmetiikka olisi joskus myös Sinun valintasi. Kosmetiikkayliherkkyys voi tulla kenelle vain karsimalla turhat kemikaalit säästät itseäsi sekä ympäristöä. Luvassa syventäviä kirjoituksia luonnonkosmetiikasta eri aihealueisiin perehtyen. Ensimmäisenä vuorossa aurinkosuojat ja esittelyssä Ekopharman Herukka-aurinkovoiteet.

Jatkoa luvassa pian!

Kiitos ajastasi <3

-Sanna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *