Herttalan tarina

Oli vuosi 2000, Vaajakosken yläaste, kaksi teiniä ja yhteiset käsityötunnit.

Vaikka siinä vaiheessa tärkein tavoite oli saada rikkinäiset Miss sixtyt taas kuntoon, alkoi ystävyyden vankka kivijalka huomaamatta rakentua.

Yläaste loppui ja tiet kulkivat vuosiksi eri suuntiin.

Mitäs silloin oikein tuli tehtyä……

Etta pysyi uskollisesti Vaajakoskella, rakensi pari taloa, meni naimisiin ja sai kaksi ihanaa tytärtä. Työpäivät Etta vietti vuosien ajan kehitysvammaisten ohjaajana ja viimeisimmät vuodet osana perheyritystä Vaajakoskella. Vapaa-ajalla Etta järjesti intohimoisesti juhlia lähipiirissä ja sisusteli vimmatusti niin kotona, kuin kylässäkin. Tuleva juhlasuunnittelija alkoi pikkuhiljaa luoda nahkaansa ja vihdoin on aika tuoda osaaminen kaikkien näkyville.

 

Entäs Sanna sitten….

Sanna valmistui Viitaniemestä parturi-kampaajaksi, aloitteli uraa yrittäjänä Jyväskylässä mutta löysikin pian itsensä Lahdesta (melkein kuin Vaajakoski mutta vähän isompi), tulipahan käytyä!

Mäkitornien alla tuli vietettyä kuusi vuotta ja ne vuodet tekivät Sannasta Sannan.

Lahdessa ura alkoi löytää oikeaa suuntaa, pian Sanna omistikin oman kampaamon ja tutkintoja tarttui mukaan kaksi. Tuli aika, kun hiukset oli jo niin sanotusti nähty ja tilalle puhalsi uudet tuulet, kirjaimellisesti oikeastaan. Vaunulenkillä Kytölän katuja tallatessa puhelin soi ja Sannalle tarjottiin mahdollisuutta lähteä luomaan uudenlaista konseptia Lahteen, nyt painopiste somistuksessa ja tilasuunnittelussa. Siellä sitä sitten oltiin, vanha Onnela ja tiimiyrittäjyys, tulipahan kokeiltua. Mutta on se Sanna muutakin tehnyt kun töitä. Rinnalla kulkee mies Toivakasta, perhe on kasvanut kahdella ihanalla lapsella ja muuttoauto toi paluumuuttajat takaisin Jyväskylään.

 

Mitenkä tarina sitten jatkuu…

Tammikuinen keskiviikko-aamu, lasten leikkitreffit ja kahvipöytäkeskustelut. Ne kahvit olivatkin historialliset. Silloin, sinä päivänä Herttala. sai alkunsa. Viikon aikana kasassa oli nimi, logo, liiketoimintasuunnitelma ja toimitila melkein vuokrattuna.

Erään mielestä vauhti oli liian huima, liikeidea liian rönsyilevä tai elämäntilanne täysin väärä…. mutta me olemme erimieltä, sanokaa mitä sanotte!

Nopea tahti kertoo meistä, aikaansaavia ja epätavallisen nopeita päätöksentekijöitä olemme molemmat, pakolliset pois alta, niin päästään keskittymään olennaiseen.

Liikeidea taas, just hyvä! Monipuolisia palveluita toinen toistaan tukien, kaikki saman katon alta, helppoa vai mitä?

Ja mitä elämäntilanteeseen tulee, niin juuri oikea mielestämme. Näin pystymme yhdistämään työskentelyn ja perhe-elämän heti alusta alkaen meille sopivalla tavalla. Haluamme myös olla esimerkkinä kuinka myös pienten lasten äidit voi perustaa yrityksen ja työskennellä lasten ehdoilla.

 

No miksi me tätä kaikkea nyt sitten tehdään…

Me olemme niitä ihmisiä, kun kavereiden kesken järjestetty brunssi viedään automaattisesti seuraavalle levelille ja kaikki on mietitty valmiiksi servetin väristä lähtien tai kun puolivahingossa sovitut lasten halloween-bileet otetaan ihan pikkusen tosissaan ja kotia koristellaan täysillä kaksi päivää. Meidän vuodet eletään aina juhlasta juhlaan ja välillä järjestetään niitä kuuluisia kissanristiäisiä, ihan vaan huvinvuoksi ja rakkaudesta lajiin.

Lifestyle-myymälä, se minkä huomaat ensimmäisenä kun tulet Herttalaan. Myymälä alkoi syntyä täysin meidän omasta tarpeesta. Haluamme tarjota asiakkaille monipuolisen valikoiman tuotteita, jotka ovat ekologisia, lähellä valmistettuja, kierrätettyjä tai ihan vaan todella kauniita. Panostamme paketointiin ja hyvään palveluun. Eikö kuulostakin hyvältä?

Sisustaminen, somistaminen ja stailaus on kuulunut molempien elämään automaattisesti, kotona ja kylässä, peruskauraa niin sanotusti. Kokemusta alkaa olla kasassa yhteensä yhden uran verran ja intoa löytyy vaikka kuinka, onneksi vähän taitoakin.

Somistevuokraamo ihan vain sen takia koska kaikkea kaunista on kaapit pullollaan. Ja miksi ostaa aina omaksi koska voi myös lainata? Edullista ja ekologista, kannattaa harkita!

Kurssit ja luennot löytyy valikoimasta myös, semmoistakin vielä! Satutaan olemaan melko uteliasta porukkaa ja kiinnostusta löytyy moneen suuntaan. Mielestämme on huippua päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja jakamaan opittua tietoa eteenpäin.

 

Nyt Jyväskylässä on uusi lifestyle-myymälä, sijaitsee Vaajakoskella, siellä Pandan lähellä. Tule käymään ja kerro mitä tykkäsit!

 

Mitäs sitten seuraavaksi….

Seuraavaksi alkaa se paras vaihe, päästään tekemään oikeasti töitä. Tekemisen meininki, se on se meidän juttu. Meidän lisäksi Herttalassa saattaa näkyä niitä pieniä, meidän lapsia siis.

Olivia, Kerttu, Aino ja Benjamin, yhteensä neljä mutta eiköhän me selvitä ja kaikkeen tottuu, niinhän meille on aina opetettu! 😉

Huh, siinä se nyt on meidän tarina…jaksoitko lukea? Ymmärrän jos et, mutta KIITOS jos jaksoit!

Ja sinulle joka jaksoit, nyt seuraa palkinto!

Tule Herttalaan ja sano Ilona, niin tarjoamme kahvit!

♥ Sanna & Etta.